Mer än Yoga

uppdateras snart

 

– är en ideell del av mitt arbete där jag vill dela med mig av, hitta nya möjligheter och inspirera. Vill du vara med, bidra på något sätt, kan du hitta här ett projekt som passar dig just nu.

11 september 2014 – FÖR DIG SOM KÄMPAR MED CANCER
Hej Dear och Darlingar!
Har fått ett obotligt begär efter små tankar under ett år – att starta en klass ”FÖR DIG SOM KÄMPAR MED CANCER”.
Fick ett brev i morse: ”…Läkaren sa idag att han skulle prata med ortopeden om att försöka få in mig omgående för operation av knäet och att vi sedan börjar en ny cellgiftsbehandling. Jag har svarat bra tidigare så han hoppas att de ska kunna fördröja processen. Om de i nte gör någonting så lever jag förmodligen inte mer än 6 månader. Men jag känner mig stärkt av det här och träffen med dig. Jag är inte längre pensionär utan har nu börjat det viktigaste jobbet i mitt liv. Jag ska söka information om min situation/sjukdom och vad som ev kan göras. Och ta hand om min kropp med din hjälp. Ljus och kärlek till dig”.
…Starka ord. Gråter. Nu vet jag hur o. vad jag vill göra. Det handlar om andning, yoga, mat/drick, samtal, barndom, känslouttryck o. känslohantering, tankehantering, visualisering, möte, kommunikation, njutning, livet.
DET JAG BEHÖVER NU ÄR:
1. en lokal två gånger per vecka 1,5 timme dagtid – Österåker, Täby, Vaxholm
2. Finansiering – 2000 kr. per vecka (variant där deltagare går gratis; finns variant där deltagare betalar delvis) – 11 veckor/termin ut
3. Hjälp med PR, infospridning o marknadsföring.
Dela mer än gärna. Kontakta mig för stora och små förslag, tankar, idéer, frågor, berättelse: sveta.tell@gmail.com.
Kramar för idag!

Juni 2014- oktober 2014, en dokumentär ”108 dagar. Med Mod och Kärlek”
”108 DAGAR. MAD MOD OCH KÄRLEK” ett namn på en dokumentärfilm jag gör nu med 8 modiga, starka, vanliga, aktiva, inspirerande, sökande kvinnor. Var och en gör yoga varje dag under 108 dagar för att stärka hälsa och smidighet, gå över en rädsla eller mot sin dröm. Vi filmar och följer både individens och gruppens förändringar och ser hur livet/människan ändras under 108 dagar. Blev det förändringar? Dem som vi väntar på, eller?
Filmen kommer att handla om kvinnor, om moderna krav på oss kvinnor, alla dem samhälles och egna prestationerna vi lever i, våra styrkor och svagheter, våra känslomässiga behov, kanske intellekt- eller kroppsfixering, vår förmåga att utrycka sig själv, trots stress, vår förmåga att våga, att stå upp med sin identitet, den ofta glömd eller skulderbelagda känslan av att njuta av livet, med livet. Det handlar om livsförändringar, grupputveckling, känslor, om att våga, om att drömma… Läs mer under Inspiration.
BEHOVET NU: grafisk design, musik, klippning och tekniska frågor
Vill du bidra på ett kreativt, arbetsamt eller ekonomiskt sätt – är du varmt välkommen! Berätta om din vilja och dina önskemål – vi hittar tillsammans ett sätt att samarbeta!

December 2012 – nu, MEDICINSK YOGA FÖR STARKA KVINNOR I BEHOV AV STÖD
KONCEPT: Utifrån kundaliniyogans synsätt formas vi grundläggande under våra första elva år i livet. Som vuxna styrs vi väldigt mycket av tankar, mönster och värderingar som formats under dessa tidiga år. Med hjälp av andningstekniker, yogaövningar och meditationer kan vi påbörja en läkning i dessa mönster, att återskapa en fundamental inre balans i både kropp och själ.
Att höja självkänsla, öka grundtrygghet, förstärka förmåga att hantera stress och rädslor, stabilisera självförtroende kan vara stor hjälp till dem kvinnorna som lever i kris och är fysiskt, psykiskt eller ekonomiskt utsatta. Zinat Pirzadeh, ståuppkomiker, skådespelare och författare säger: ”Tänk om man kunde lära utsatta kvinnor yoga. Det skulle kunna hjälpa dem så mycket!” (”Yoga för dig”, nummer 1, 2013).
I PRAKTIKEN: Medicinsk yoga har verktyg för självläkning, verktyg för att väcka den egna styrkan, kraften, förmågan att fatta egna beslut och viljan att styra sitt eget liv själv – och det är det jag vill lära kvinnor i behov av stöd. Från första klassen den 12.12.12 tills nu (HT-14) driver jag, som volontär, medicinsk yoga i kyrkan som var ett stängt projekt för utsatta kvinnor i samarbete med kyrkans samtalsakut som blev en öppen klass från augusti 2013. Gratis och kravlöst för alla som vill komma och vara med. 5 juni 2014 ledde jag även en stäng klass för präster, diakoner och anställda i kyrkan. Det var en upplevelse!
RESULTAT: Snart fyller projektet 2 år. Under vårtermin 2014 har 400 deltagare kommit till klassen under dem 17 ggr vi hade. Känns helt fantastiskt! Vi fortsätter. Du är välkommen!
Stor tack för alla som jobbade för att projektet blir en verklighet. Tack för yogamattor som jag fått låna i början av Anna Paringer, Mia Andersson och från Yogabolaget. Varm tack Tatjana Chistova för varma, vackra foton som vi använder under yogapasset på stora bilddukar. Tack Kenneth Flod för allt bärandet. Tack deltagare som var med, delade med sig av, skrev utvärderingar och breven till kyrkoherden.

MÖJLIGHET: ”Medicinsk yoga för utsatta kvinnor för Starka kvinnor i behov av stöd” fortsätter jag mer än gärna i andra sammanhang – permanent eller terminsbegränsad. Kontakta mig med frågor, funderingar, förslag. Vi samarbetar och skapar tillsammans!