Utställningen ”I Tystnaden ” pågår i Åkersberga kyrkliga centrum under april-maj. Idén föddes som en del i ett projekt mot cancer som drivs av yogaterapeuten Sveta Tell i nära samarbete med Laila Lilliehöök. Utställningen presenterar konstnären Axel Lilliehööks mångfacetterade bilder inspirerande av människorna och kulturen i Dalarna.

Axel Lilliehöök (1930), målare och grafiker, hade arbetat som konstnär under många år när en slump gjorde att han under åren 1983 – 1987 kom att ägna sig åt grafik.
Motiven i dessa grafiska blad, som nu hänger i Kyrkligt centrum, har han hämtat från miljön i Dalarna. Vid den här tiden tillbringade han och familjen mesta möjliga tid i Siljan-området. De tre barnen konfirmerades i Leksands kyrka, där även han och hustrun Laila gifte sig, vilket även de två döttrarna gjorde.

De grafiska bladen har ställts ut på bland annat Ålands Konstmuseum, Mariehamn, American Swedish Institute, Minneapolis, Svenska kyrkan, Wien och Konstfrämjandet i Göteborg.

Kom för att stanna en stund, känna och ta emot värme, skönhet, hopp; för att tända ett ljus för dem som kämpar med cancer, för att lämna några skrivna ord i Gästboken, om hur du upplever Axels bilder. Dina ord kan kännas värmande för Axel att läsa senare. Varmt välkommen till en stund av ljus och värme.