maj 2020
TOGETHER, må-bra-med kören 

Yoga för mig handlar inte bara om övningar, utan om livsstil, det praktiska i vardagen. Att hitta på nått roligt, att busa, experimentera, sätta igång – det gör vi ofta, speciellt med ”mina” äldre yogaisar då kommunikation, umgänge, sällskap spelar en extra viktig roll pga modern utformning av det svenska samhället.

Januari 2017 bestämde vi att vi vill sjunga o. startade Må-Bra-Kör TOGETHER. Vi hyr oss in i en vacker o. akustisk lokal – Säbykyrkan på Norrö i Åkersberga, repar, bygger våra röster o. lung-kapacitet, umgås, ge små o. stora konserter här o. där då o. då, åker på gemensamma utflykter. Den kända för sin musik-verksamhet Kerstin Harling Nuss ledde oss i tre terminer o. nu är hon vår stödjande kraft, då operasångerska o. sångpedagog Helena Söderström leder oss.
Vi är 20-25 kvinnor o. 2! män (var är ni sjungande män?!) i ålder från 50 till 88 år! – alla med sin story, sin enorma erfarenhet, men också livsglädje o. det feminina som försvinner inte med ålder.
Österåkers Anstalt, Länsmansgården, gruppboende på Enebacken, Säbykyrkan, café Prata Svenska i Åkersberga Kyrkliga Centrum – vi vågar gå över våra egna ramar o. skapa olika musikaliska evenemang för så olika publik.

Har du intresse att sjunga med oss, sponsra oss eller samarbeta med oss i frågan om gemensamma uppträdande med din skola, gymnasiet, förening – vi är öppna för allt skapande.
Se aktuella information ang. Together-kör under rubriken ”HÄR OCH NU” alt. ring eller maila mig o. jag berättar mer: 070 919 07 91, sveta.tell@gmail.com

 

augusti 2014
”108 dagar. Med Mod o.  Kärlek”

så heter en dokumentärfilm jag gör nu med 8 modiga, starka, vanliga, aktiva, inspirerande, sökande kvinnor – operasångerska, coach, lärare, egenföretagare, förskollärare och en förskollärare till som har aldrig träffat varandra förut. Idé är väldigt enkelt – var och en gör yoga varje dag under 108 dagar (en magisk siffra enligt olika filosofier) för att stärka hälsa och smidighet, gå över en rädsla eller förverkliga sin dröm. En gång per vecka träffas vi tillsammans, gör yoga, stannar en stund, pratar, lyssnar, känner o. ser. Vi filmar o. följer både individens och gruppens förändringar och ser hur livet/människan ändras under 108 dagar. Blev det förändringar? Dem som vi väntar på, eller?

Filmen kommer att handla om kvinnor, om moderna krav på oss kvinnor, alla dem samhällets och egna prestationerna vi lever i, våra styrkor och svagheter, våra känslomässiga behov, vår förmåga att uttrycka sig själv, vår förmåga att våga, den ofta glömd eller skuldbelagda känslan av att njuta av livet, med livet. Det handlar om att förändra sitt liv…

VILL DU VARA MED i projektet  – är du varmt välkommen! Vi kommer att behöva medarbetare i grafisk design, musik, klippning, marknadsföring.

TALET 108 har många olika betydelser, och anses inom buddism, hinduism och yoga vara heligt och ha spirituell betydelse. 108 är ett harshadnummer och på sanskrit betyder harshad “stor glädje”. Inom den tibetanska buddismen sägs det finnas 108 känslor, 36 relaterade till det förflutna, 36 till nuet och 36 till framtiden. Även på en mala (dvs. ett mantra-radband som används under meditationer) finns det 108 pärlor eller träkulor. Vackert är det: siffrorna 1, 0 och 8 representerar Ett ting, Ingenting och Allting (oändligheten). Så 108 står för alla dessa i ett och samma tal – Enheten, Tomheten och Oändligheten.
Dessutom är 108 mycket universellt: solens diameter är 108 gånger större än Jordens diameter. Distansen mellan jorden och solen är 108 st. solar placerade på rad. Distansen mellan jorden och månen är 108 st. månar placerade på rad.