108 dagar. Med Mod och Kärlek

så heter en dokumentärfilm jag gör nu med 8 modiga, starka, vanliga, aktiva, inspirerande, sökande kvinnor – operasångerska, coach, lärare, egenföretagare, förskollärare och en förskollärare till som har aldrig träffat varandra förut. Idé är väldigt enkelt – var och en gör yoga varje dag under 108 dagar (en magisk siffra enligt olika filosofier) för att stärka hälsa och smidighet, gå över en rädsla eller mot sin dröm. En gång per vecka träffas vi tillsammans, gör yoga, stannar en stund, pratar, lyssnar, känner o ser. Vi filmar o följer både individens och gruppens förändringar och ser hur livet/människan ändras under 108 dagar. Blev det förändringar? Dem som vi väntar på, eller? Nu är vi i Dag 46… Känns spännande!

Det handlar om kvinnor, om moderna krav på oss kvinnor, alla dem samhällets och egna prestationerna vi lever i, våra styrkor och svagheter, våra känslomässiga behov, kanske intellekt- eller kroppsfixering, vår förmåga att utrycka sig själv, trots stress, vår förmåga att våga, att stå upp med sin identitet, den ofta glömd eller skulderbelagda känslan av att njuta av livet, med livet. Det handlar om livsförändringar, grupputveckling, känslor, om att våga, om att drömma… En film som kommer att inspirera och lyfta många i det här stressiga ekorrhjulet som många befinner sig.

Vill du bidra på ett kreativt, arbetsamt eller ekonomiskt sätt – är du varmt välkommen! Vi kommer att behöva medarbete i grafisk design, musik, klippning, marknadsföring. Bli med oss!

 

SJÄLVA SIFFRAN 108 har många olika betydelser, och anses inom buddism, hinduism och yoga vara heligt och ha spirituell betydelse. 108 är ett harshadnummer och på sanskrit betyder harshad “stor glädje”. Inom den tibetanska buddismen sägs det finnas 108 känslor, 36 relaterade till det förflutna, 36 till nuet och 36 till framtiden. Även på en mala (dvs. ett mantra-radband som används under meditationer) finns det 108 pärlor eller träkulor. Vackert är det – siffrorna 1, 0 och 8 representerar Ett ting, Ingenting och Allting (oändligheten). Så 108 står för alla dessa i ett och samma tal – Enheten, Tomheten och Oändligheten.

Dessutom är 108 mycket universellt: solens diameter är 108 gånger större än Jordens diameter. Distansen mellan jorden och solen är 108 st. solar placerade på rad. Distansen mellan jorden och månen är 108 st. månar placerade på rad.